Babi ketchap
Snijd de speklappen in kleine blokjes. Meng vervolgens alle kruiden van de ketchap manis tot aan de vetchin in een ovenschaal (niet teveel vetchin toevoegen). Doe de speklappen erbij en meng dit met de kruiden. Laat dit geheel 1 tot 4 uur marineren. Verwarm de oven voor en zet hem vervolgens op 200 graden. Laat de schaal ongeveer 30 tot 45 minuten in de oven staan. Draai wel om de 10 minuten het vlees om. Om ervoor te zorgen dat het vlees niet aanbrandt, kan je na 25 minuten aluminiumfolie over de schaal doen.
Wil je een nog sappiger babi, dan mag je ook een beetje boter in de schaal doen. Wordt de babi ketchap te droog, dan mag er ook een beetje water bij.
Is de babi ketchap mooi egaal bruin, dan is het tijd om aan tafel te gaan.
Ingredienten
- 700 gram speklappen zonder zwoerd
- ketchap manis (10 eetlepels)
- ketchap asin (6 eetlepels)
- chilisaus (4 eetlepels)
- tomatenketchup (6 eetlepels)
- suiker (2 eetelepels)
- peper en zout
- knoflookpoeder
- vetchin